به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، زیستفناوری جزء علومی است که مدام تغییر، تحول و پیشرفت را تجربه میکند. این رشته همه فن حریف شاخههای علمی زیادی را در دل خود جای داده و به نوعی میتوان گفت علمی است برای بالا بردن کیفیت زندگی بر روی کره زمین. یکی از حوزههایی که سر و کار زیادی با زیستفناوری دارد حوزه پزشکی و درمان است. زیستفناوری پزشکی در ایران هم زیستبومی دارد که برای توسعه این حوزه علمی پرکاربرد تلاش میکند.
زیست فناوری در علوم پزشکی و دارویی، موضوعات بسیار گستردهای مانند ابداع روشهای کاملا جدید برای «تشخیص مولکولی مکانیسمهای بیماریزایی و گشایش سرفصل جدیدی به نام پزشکی مولکولی»، «امکان تشخیص پیش از تولد بیماریها و پس از آن»، «ژندرمانی و کنار گذاشتن (نسبی) برخورد معلولی با بیمار و بیماری»، «تولید داروها و واکسنهای نوترکیب و جدید»، «ساخت کیتهای تشخیصی»، «ایجاد میکروارگانیسمهای دستکاری شده برای کاربردهای خاص»، «تولید پادتنهای تکدودمانی (منوکلونال)» و غیره را در بر میگیرد.
این علم پیچیده و کاربردی در ایران با تلاش بازیگران این حوزه مسیر پیشرفت را در پیش گرفته است. مسیری که با حضور دانشبنیانها و شتابدهندهها حرکتی شتابان به خود گرفته و پیشرفتهای قابل توجهی داشته است.
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در این تلاش دسته جمعی به عنوان یکی از پیشروان این حوزه با حمایت از شکل گیری ۶ شتابدهنده، مسیر حرکت فعالان این عرصه علمی را هموارتر کرده است.
نظر شما